IFAT Eurasia 2019 Kapanış Raporu

IFAT Eurasia 2019
Kapanış Raporu
İstanbul, Türkiye 28-30 Mart 2019

IFAT Eurasia Sektöre Damgasını Vurdu!

84 ülkeden 10.467 profesyonel ziyaretçi, Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen lider çevre teknolojileri fuarında bir araya geldi.

T.C. Çevre ve Şehirlilik Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşu IFAT Eurasia’ ya destek verdi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Kuzey Makedonya Çevre ve Fiziki Planlama Bakanı Sadulla Duraku ve Kosova Çevre ve Mekânsal Planlama Bakanı Fatmir Matoshi’ nin de değerli ziyaretleriyle katılım gerçekleştirdiği IFAT Eurasia, bu yıl da sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer aldı. 28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi‘ nde düzenlenen Eurasia 2019, Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, 3 salonda toplam 29 ülkeden 226’sı uluslararası olmak üzere 339 katılımcının, 84 ülkeden 10.467 ziyaretçi ile buluşmasına ev sahipliği yaptı. 3’üncü kez düzenlenen organizasyon, gerçekleşen ticari faaliyetlerle de ülkemize ekonomik anlamda olumlu katkılar sağladı.

Katı atık, su ve atık su arıtımı, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, atık ayırma, tesisleri, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji teknolojileri ve kentsel çevre temizlik araçları gibi onlarca farklı kategoride yenilikler sergilendiği IFAT Eurasia 2019’da katılımcılar yeni teknolojileri ziyaretçilerine aktarma şansı yakaladı.

Üç Kıta Arasındaki Bağlantı
IFAT Eurasia, Avrasya Bölgesi için çevre teknolojileri sektörünün nabzının attığı merkez olma iddiasını sağlamlaştırdı. Özellikle uluslararası kimliği ile dikkat çeken fuar, sektör endüstrisinin ilgi odağı oldu. Fuarda çevre sorunlarına yönelik çözümler öneren teknolojiler sergilenirken, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Uluslararası Çevre Konferansı ‘IREMCON’ ve “IFAT Eurasia Forum” konferans programlarında yapılan sunumlar ile sektörün geleceği ele alındı.

IFAT Eurasia’ nın Uluslararası Kimliği
Marka gücünün temelini Almanya Münih’te 53 yıldır Messe München GmbH tarafından düzenlenen IFAT fuarından alan IFAT Eurasia, bu fuarda da uluslararası kimliğini öne çıkardı. Brezilya’dan Güney Kore’ye, Kanada’dan Hindistan’a kadar geniş bir coğrafyadan gelen katılımcılar, bireysel ziyaretçilere ek olarak, İran, Kazakistan, Lübnan, Makedonya, Romanya, Rusya, Tunus ve Yunanistan’dan gelen delegasyonlar ve T.C. Ticaret Bakanlığı’ nın organizasyonunda düzenlenen alım heyetleri ile IFAT Eurasia çatısı altında buluştu. Almanya, Avusturya, Çin, İsviçre ve German Water Partnership (GWP) in de toplu katılım gerçekleştirdiği IFAT Eurasia
İstanbul, 2019 fuarı, ulusal ve uluslararası sektör paydaşlarının bir araya geldiği mükemmel bir platforma dönüştü.

2017 yılına göre uluslararası ziyaretçi sayısının yüzde 60 arttığına dikkat çeken IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, “Organizasyon, Türkiye’de gelişmekte olan çevre teknoloji sektörünün tam anlamıyla bir pazar haline gelmesine önemli katkıda bulunurken, inovasyon ürünleri ile de büyük ilgi gördü. Ülkemizin ve dünyanın farklı
yerlerinden gelen sektör profesyonelleri, önemli iş bağlantıları kurdular. Sektörün büyümesi hem ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak, hem de çevre sorunlarımıza çözüm bulma aşamasında yol gösterici olacak ” dedi.

IREMCON Uluslararası Çevre Konferansı’na yirmi ülkeden delege katıldı
10. Salon‘da, fuarla eş zamanlı olarak yürütülen 3. IREMCON Uluslararası Çevre Konferansı’ na yirmi ülkeden delege katıldı. Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede atık yönetimi ve ekonomisinin masaya yatırıldığı uluslararası konferans, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gerçekleşti.

IFAT Eurasia Forum 2019
Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen IFAT Eurasia Uluslararası Forum etkinliğinde üst düzey konuşmacılar ve ilgi çeken konular yer alıyordu. Yerli yabancı kamu kurum ve kuruluşlarının da katılım gerçekleştirdiği simultane çeviri ile sunulan forum ile yerli yabancı dinleyiciler mevcut trendler ve çevre teknolojileri sektöründeki yeni
gelişmelere dair bilgilerden yararlanabildiler. Konferans Programı için: https://ifateurasia.com/tr/etkinlik-programi/

Bir sonraki IFAT Eurasia, 2021 ilkbaharında gerçekleşecek.
Daha fazla bilgi için: www.ifat-eurasia.com.

IFAT Marka Zinciri

IFAT Eurasia, dünya üzerindeki IFAT fuarlar zincirinin Avrasya ayağını
oluşturmasıyla dikkat çekiyor. Zincirin diğer halkaları Çin’de düzenlenen IE Expo Chengdu ve IE Expo Guangzhou, Güney Afrika’ nın Johannesburg kentinde düzenlenen IFAT Afrika, Hindistan’ ın Mumbai kentinde düzenlenen IFAT India’dırBuna ek olarak, IFAT‘ ın partneri FENESAN ile Waste Expo Brazil fuarı ile ilgili adımlar atılmıştır.

Messe München Hakkında

Messe München, dünyanın önde gelen fuarcılık şirketlerinden biri olarak yurtdışı sermaye ve tüketim malları ile önemli yüksek teknoloji sektörleri için yaklaşık 50 fuar düzenliyor. Her sene, Münih’te düzenlenen etkinliklere 50.000'den fazla katılımcı ve yaklaşık üç milyon ziyaretçi katılıyor. Messe München ayrıca Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Türkiye, Güney Afrika, Nijerya, Vietnam ve İran’da da ticaret fuarları düzenliyor. Messe München, Avrupa, Asya ve Afrika ve Güney Amerika’daki iştirakleriyle ve 100'den fazla ülkeye hizmet veren 70' ten fazla temsilcilik ofisi ile küresel bir ticari varlığa sahiptir.

Pdf Download