IFAT Eurasia 2017 Kapanış Raporu

Kapanış Raporu

Çevre Teknolojileri için Prestijli Buluşma Noktası
İstanbul, Türkiye 16-18 Şubat 2017

68 ülkeden 11,326 profesyonel ziyaretçi, Türkiye’de ikinci kez düzenlenen yeni ve yükselen çevre teknolojileri fuarını ziyaret etti
T.C Çevre ve Şehirlilik Bakanlığı’nın katılım ve sunum desteğinin yanı sıra diğer pek çok kamu kurum ve kuruluşu da IFAT Eurasia’ ya destek verdi.

IFAT Eurasia Konferans Programına gösterilen büyük ziyaretçi ilgisi

16-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul İFM’ de gerçekleşen IFAT Eurasia 2017 fuarı, Avrasya Bölgesi için çevre teknolojileri sektörünün nabzının attığı bir merkez olma iddiasını sağlamlaştırdı. Henüz ikincisi düzenlenen fuar daha şimdiden sektör endüstrisinin ilgi odağı oldu.
İFM İstanbul Fuar Merkezi’ nde 17,000 m2’ nin üzerinde sergi alanı ile toplam 18 ülkeden 412 katılımcıyı aynı platformda buluşturan IFAT Eurasia’da; katı atık, su ve atık su arıtımı, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, ayırma, arıtma ve presleme makineleri, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji teknolojileri ve kentsel çevre temizlik araçları gibi onlarca farklı kategoride yenilikler sergilendi. Pek çok ürün lansmanının da gerçekleştiği fuarda katılımcılar birçok yeniliği ziyaretçilerine aktarma şansı yakaladı. 2015 başarısının üstüne çıkarak çıtayı yükselten fuarda, katılımcılar arasında Türkiye'den sonra en fazla temsil edilen ülkeler sıralamasında Almanya, Çin, Avusturya, Fransa, İtalya ve İsviçre yer aldı.

Messe München İcra Direktörü Stefan Rummel: “Sergileme alanlarındaki yaklaşık yüzde onluk artış, sergi sahiplerinin Avrasya Pazarına duyduğu güvenin devam ettiğini gösteriyor. Şimdi ve gelecekte de, Türkiye önemli bir ticaret ortağı ve doğu
ve batı arasında bir bağlantıdır. Bu nedenle IFAT Eurasia gibi ticaret fuarları uzun vadede çok önemlidir.”

Messe München’ in Türkiye iştiraki MMI Eurasia Genel Müdürü Osman Bayazıt Genç için ekonomik güç merkezi İstanbul’a hareket, IFAT Eurasia 2017' deki olumlu atmosfere katkıda bulunmuştur: "Uluslararası iş ilişkilerinin arttırılıp geliştirilmesi için İstanbul kesinlikle doğru adres. Katılımcılarımız bunu açık bir şekilde yansıttılar. Fuara duyulan yüksek ilgi memnuniyet vericidir.”

Üç kıta arasındaki bağlantı

İFM'ye gelen 11,326 profesyonel ziyaretçi arasında, Yunanistan, Almanya ve Tunus'tan gelen çeşitli ticari heyetlerin katılımcıları da vardı. Alman-Tunus Sanayi ve Ticaret Odası Endüstri, Çevre ve Enerji Proje Müdürü Dr. Makram Ben Hamida, Tunus delegasyonunun başındaydı. Etkinlik konusunda kendisi çok olumluydu:
"Tunuslu şirketler için IFAT Eurasia çok büyük önem taşıyor. Kuzey Afrika bölgesini, Asya ve Avrupa'ya sektörde başka hiçbir fuara benzemeyen bir şekilde bağlıyor.”

IFAT Eurasia 2017 Konferans Programı

Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen yan etkinliklerde üst düzey konuşmacılar, ilgi çeken konular yer alıyordu. Dinleyicilere üç farklı salonda simultane çeviri imkanı sağlanan fuarda yerli yabancı dinleyiciler mevcut trendler ve çevre sektöründeki yeni
gelişmelere dair bilgilerden yararlanabildiler. Açılış paneli tartışmasında Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) odak noktasıydı. Türkiye için sürdürülebilir, çevre dostu bir kalkınma stratejisinin nasıl olabileceği konusunda çeşitli tartışmalar gerçekleşti.

T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen, "Türkiye’de Atık Su Yönetimi” başlıklı sunum, konferansın en dikkat çeken konuları arasındaydı. Bakanlık sunum desteğinin yanı sıra DSİ ve İSKİ ‘nin sunumları da programda yer aldı.

Konferans Programı için: http://ifat-eurasia.com/tr/fuar/etkinlikler/

Balıkesir Dedeoba’da 4.000 Ağaçlık IFAT Eurasia Hatıra Ormanı

Bu yıl fuarın son gününde Katılımcı Gecesi adıyla düzenlenen geleneksel kutlama yemeği yerine söz konusu bütçe yeniden ağaçlandırma projesine bağışlandı.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) işbirliğiyle sene sonuna kadar, Balıkesir ilinde toplam 4.000 ağaç dikilecek.

Osman Bayazıt Genç bu konuda şunları söyledi, "Çevrenin korunması fedakarlıklar yapmak anlamına da geliyor. Bu proje ile biz ve katılımcılar birlikte daha yeşil bir geleceğe sembolik bir katkıda bulunuyoruz!"

Bir sonraki IFAT Eurasia, 2019 ilkbaharında gerçekleşecek.
Daha fazla bilgi için: www.ifat-eurasia.com.

IFAT Marka Zinciri

Marka gücünün temelini Almanya Münih’te 50 yıldır Messe München GmbH tarafından düzenlenen IFAT fuarından alan IFAT Eurasia, dünyada üzerindeki IFAT fuarlar zincirinin Avrasya ayağını oluşturmasıyla dikkat çekiyor. Zincirin diğer halkaları IFAT India, IFAT Africa ve Çin’de düzenlenen IFAT Guangzhou ve IFAT Shanghai fuarları olan IFAT markasının dünya üzerindeki küresel ağı, periyodik
olarak açılan fuarlarla her yıl daha da genişliyor.

Messe München Hakkında

Messe München, dünyanın önde gelen fuarcılık şirketlerinden biridir. Messe München, Münih ve yurtdışı sermaye ve tüketim malları ile önemli yüksek teknoloji sektörleri için yaklaşık 40 fuar düzenliyor. Her sene, Messe München ticaret fuar merkezinde, ICM - Internationales Kongre Merkezi München'da ve MOC Veranstaltungscenter München'de düzenlenen etkinliklere 30.000'den fazla sergi
sahibi katılımcı ve yaklaşık iki milyon ziyaretçi katılıyor. Messe München ayrıca Çin, Hindistan, Türkiye, Güney Afrika ve Rusya'da ticaret fuarları düzenliyor. Messe München, Avrupa, Asya ve Afrika'da iştirakleriyle ve 100'den fazla ülkeye hizmet veren 60'tan fazla yabancı temsilcisiyle küresel bir ticari varlığa sahiptir

Pdf Download